又講音樂 麥浚龍

聽聞麥生要開演唱會。高登開始出po叫人投最愛juno五隻最愛。我利申先,我真是因為尐高登仔影響而愛聽juno。個po咁講一講,我被social marketing 的魔爪致使一口氣上iTunes 買了nothing lasts forever 及 chapel of dawn。

聽 nothing lasts forever 有個好處,就是令你聽到 how Juno made himself as he is now。唱有人,白石末莉奈的佢,唱歌其實唔難聽,但亟其只是非常普通的歌手。但現在已成不錯的studio singer producer 了。佢行的路好正確,但你冇佢咁有錢千萬唔好試。

Wyman 話 cod 是藝術品,但個人而言,無念的混音更強。條友又老吹了。但呢隻碟應是麥生音樂路的路標,叫佢一直行唔好返轉頭。

但⋯我是一定不會去演唱會的。studio thing stays in studio right?

廣告

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: